Nap mint nap gondolatok és ötletek ezrei futnak át az elménken, általában a nagy részét fel se dolgozzuk, még kisebb részét valósítjuk meg. Annál fogva, hogy most ezt olvassátok az azt jelenti, hogy egy fiatal egyetemista villamosozás közben nem hagyta annyiban a dolgot, hanem elkészített egy zseniális eszközt!

A Gloveye tulajdonképpen egy okoskesztyű aminek a használatával a gyengén látok képesek az olvasására. A telefonunkkal bescenneljük a szöveget, majd az ujját egy görgőn húzva tud előre és hátra haladni a szövegben az illető. A készülék bluetooth segítségével kommunikál a kesztyű mutatóujjában található Braille cellával, ami által mindig az adott betű karakterhez kapcsolódó Braille jelet formálja meg, így az ujjbegyével érezheti azt a felhasználó.

A szenzáció ebben a találmányban, hogy a Gloveye az olvasási élményt adja vissza a vásárlók számára.Nem is véletlen, hogy megnyerték a Microsoft innovációs versenyének (Imagine cup) a magyar fordulóját, így ki is jutottak az amerikai döntőbe ahol a 32. helyezést érték el!  

Három egyetemista alapította a céget, Fülöp Ádám (BME) aki programozott, Klinkó Krisztián (BME) a hardverrel foglalatoskodott és Zemkó Bogi (BCE) képezte az üzleti vonalat. Sajnos mára már nincsen együtt a csapat, de véleményem szerint nagyszerű és hihetetlen hasznos dolgot alkottak és reméljük, hogy a későbbiekben, ha nem is együtt, de elárasztják még zseniálisabb eszközökkel a világot!