Mindenkivel megesett már véleményem szerint nem egyszer és nem is kétszer, hanem sokkal többször, hogy hajnalok hajnalán bandukolt haza egy átbulizott éjszaka után. Éppen nem találtuk meg életünk párját a tánctéren, a barátok pedig már kidőltek, de aludni kell és ehhez az otthoni pihe puha ágyikó szükséges!

Bármelyik hazajutási módszert választjuk éjnek évadján,sajnos mindenképpen kell várakoznunk egy bizonyos időintervallumot, ilyenkor jól tud jönni egy partner, akár csak telefonon is. Erre indult egy új kezdeményezés a hazakísérő telefon, ami már több országban is megfelelően működik! Általában a kihalt éjszakai utcák tudnak rémisztőek lenni és ilyen tájt settenkednek furábbnál furább emberkék, kik vetemedhetnek esetleg bűncselekmény elkövetésére.

Magyarországon az első ilyen szolgáltatás létrehozása Molnár-Csiki Maren ötlete volt. Maren pénteken és szombaton, valamint munkaszüneti napok előtti estéken 23-tól másnap hajnali 4-ig várja a ti hívásaitokat, külön díja nincs, mármint a normál tarifás telefonhívás díján kívül.

A hazakísérő telefon oldal linkjét itt találhatjátok.

Szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni, ha nem is csak azért, hogy biztonságot nyújtson esetlegesen egy ittas eszmecsere is jól tud jönni hajnalban!