Február 18-án Erzsébetvárosban a lakók mindössze 15,89 százaléka ment el szavazni arról a kérdésről, hogy a hetedik kerületben lévő szórakozó helyek zárórát fújjanak-e éjfél után! Ezáltal a szavazás érvénytelennek minősül mivel 50 százalékot el kell érnie a szavazáson a lakosok számának.

A népszavazás kiírásának okait már feltártuk egy előzetes cikkünkben amiről itt tudtok olvasni.Természetes, hogy ezeken a problémákon szeretne változtatni a lakosság, ez a legjobban látszik azon, hogy aki megjelent a szavazáson ők 66,08 százaléka úgy döntene, hogy éjfélkor húzzák le a rolókat. A kerültnek viszont kis részét érinti a kérdés szóval ez is okozta a minimális szavazó számot.

A szavazás érvénytelenségével rengeteg szórakozóhely lélegezhetett fel, hogy nem kell újra gondolniuk a jövőévi terveiket, hanem minden folyhat a szokásos kerékvágásban. Nyilvánvalóan ezzel együtt még nagyobb kő esett le a szívükről annak a közel 10.000 embernek, aki ebben a negyedben dolgozik éjszakáról éjszakára fáradhatatlanul!

Fiatalság számára is természetesen ez egy örömteli eredmény, mivel sok-sok szép, illetve emlékezetes estét lehet a Bulinegyed falai között tölteni, amit konkrétan egyenlőre egyetlen másik városrész sem tudna visszaadni! Eme tényt pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy 50.000 petíciót írtak alá a bulinegyed érdekében, hogy mindenképpen fennmaradhasson.

További megannyi szép estét és még annál is több emléket kíván ezekről az estékről a youniversity.hu csapata a VII. kerületben!