Az unalmas lyukas órákon, a fáradt hétvégéken, vagy esős napokon, (vagy az olyan mozi őrülteknek mint mi, bármikor) a legjobb elfoglaltság egy jó mozifilm. Szemeztünk hát a nyárig érkező premierek közül.

Január

Az útvesztő: Halálkúra
A James Dashner 2009-es bestseller trilógiája alapján készült filmszéria nagyszabású befejező részében a Futárok, élükön Thomasszal, végső s egyben legveszélyesebb küldetésükre indulnak. Hogy megmentsék barátaikat, be kell törniük a VESZETT fennhatósága alatt álló legendás Utolsó Városba, ami a korábbinál is halálosabb útvesztőnek bizonyulhat. Aki élve kijut, választ kap azokra a kérdésekre, ami a kezdetek óta foglalkoztatják a Futárokat.
Mozi premier: Január 25

Február

A szabadság ötven árnyalata
A kritikusokat, nézőket, férfiakat és nőket egyaránt megosztó E.L. James 50 árnyalat trilógiájának befejező része a Szabadság ötven árnyalata, melyben megtudhatjuk  Christian Grey és Anastasia Steele történetének befejezését. A film hűen önmagához Valentin napon debütál a mozikban.

Fekete párduc
A romantikában megcsömörlötteknek pedig a Marvel legújabb akció és kalandfilmjét a Fekete Párducot ajánljuk, ahol T’Challa herceg, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon, ám a békés hatalomátvétellel nem mindenki ért egyet.
Mozi premier: Február 15

(Van itt még egy Valami Amerika 3 is, de az előzetes alapján inkább elkerülni kellene mint megnézni)

Március

Igazi kis csomagot tartogat nekünk a márciusi hónap. Kapunk Tomb Rider remake-et. Az újragondolt kincsvadász március 15-én startol a mozikban, és nagy várakozás övezi az Angelina Jolie helyett a vásznon debütáló Alicia Vikander alakítását.

Nagy marketinggel és lélegzetelállító látvány világgal érkezik a Ready Player One című kissé 21. századi társadalomkritikaként is felfogható alkotás. A filmben bepillantást nyerhetünk a 2044-es Föld életébe, ahol az emberek a valóság elől az OASIS virtuális világába menekülnek, és ottani avatárjaik segítségével élik az életüket. A filmet Steven Spielberg vitte vászonra, így a minőség garantált.
Mozi premier: Március 29

(Azért mi nem hagynánk ki a Vörös Veréb című alkotást Jennifer Lawrence-el a főszerepben, a Disney Időcsavar című üdvöskéjét, és a Hivatlanok 2-t sem)

Április

Az április az akció filmek bűvöletében telhet, két legnevesebb jelöltünk is ebbe a kategóriába került

Tűzgyűrű
Lázadás: John Boyega kilép a Star WARS univerzumból, és belép a 2013-as, nagyszabású, szörnyes és robotos látványorgia méltó folytatásába, melyben egy új nemzedék szeretne a világ legnagyobb hőseivé válni, hogy felvegyék a harcot a legnagyobb szörnyekkel, melyek valaha a bolygónk felszínén jártak.
Mozi premier: április 5

Avengers Infinity War
10 évvel az első Vasember film után a 19. Marvel és egyben 3. Avengers film elhoz mindent, amire az eddigi filmekben valaha is utaltak. Összeér minden szál, és (remélhetőleg) mindenki egyként száll szembe a világunkat megtámadó fő gonosszal Thanossal. A filmmel kapcsolatban írt külön cikkünket ITT olvashatod.
Mozi premier: Április 29

Május

A nyár kapujában a Disney egy újabb univerzumtágító Star Wars filmet tesz le elénk, Május 24-én érkezik ugyanis a Solo – Egy Star Wars történet, melyben az Ifjú Han Solo és Chewbacca történetét követhetjük nyomon mielőtt csatlakoztak a lázadókhoz.

Alig pár napra rá pedig megkaphatjuk a szuperhős filmek paródiájaként induló, kolosszális (szóviccveszély) kasszasikerként befutó Deadpool folytatását a Deadpool 2-t. A cselekményről a film stílusához hűen nem tudni még semmit, de mivel Cable karaktere a jövőből érkezik, akármi megtörténhet.
Mozi Premier: Május 31.

Június

A vizsga időszak beköszöntét nem is jelezhetné jobban más, mint egy kis kihagyhatatlan dinoszauruszos, elhalálozós, szigetfelrobbanós akciófilm. Olyan hangulathoz illő apokalipszis a javából, némi Chris Prattel fűszerezve. A Jurassic World folytatása a Fallen Kingdom Június 7-én debütál a hazai mozikban.

Jó szórakozást kíván a Youniversity csapata!