Évről évre érdekesebbnél érdekesebb applikációkkal bombázzák a kedves fogyasztói közönséget, ebből természetesen nem maradhat ki egy cég sem… A Google is előrukkolt egy felettébb figyelemfelkeltő alkotással, ami Arts & Culture nevet viseli.

Főként művészlelkeknek indult el kezdetben az applikáció fejlesztés, 70 ország több mint ezer múzeumának az anyagát gyűjtötték össze és préselték bele ebbe az ingyenes fejlesztésbe.Kiemelkedő helyszínektől kezdve a világunk mostani állapotáért felelős dokumentumokon át a legmeghatározóbb személyekig minden fellelhető benne. Természetesen eddig nem túl érdekfeszítő mivel, ha valamit megakarunk tudakolni a múlt eseményeiről felcsapjuk a Google keresőt és kevesebb mint egy perc alatt választ kapunk a keresett kérdésre.

 

Viszont kiegészítették egy új arckép elemző funkcióval az alkalmazást, ezáltal, ha feltöltjük önarcképünket (vagy ha vicces kedvünkben vagyunk akkor egy kedves ismerősünkét) akkor megkeresi nekünk az applikáció, hogy a rendszerben melyik történelmi személyre hasonlít leginkább.

Egyetlen szépséghibája egyenlőre sajnos, hogy még csak az Egyesült Államokban érhető el. Véleményem szerint viszont sokat már nem kell aludnunk és itthon is kiderülhet, hogy ki hasonlít legjobban a baráti társaságban Mátyás királyra, illetve ki lesz a második honalapító hasonmása!

 

Előre is jó szórakozást kíván a Youniversity csapata!