December. A szeretet ünnepének hónapja. A családi összejövetelek időszaka, mikor meghitt estéken takaró alá bújva teljes nyugalomban iszogatod a forralt borod, az ajándékok pedig már a fa alatt hevernek.

Még csak december közepe van, hogy is heverhetnének a fa alatt az ajándékok? Hiszen még eszedbe sem jutott, hogy a karácsony amúgy az az ünnep, ahol ajándékokat szoktunk adni egymásnak. Persze most leginkább a saját nevemben beszélek, hiszen én is azok közé az állatok közé tartozom, akik 23-án este kezdi el beírogatni a Google-be, hogy “The best low budget christmas presents”..

Létezik persze a másik véglet is, aki már ősszel azt hajtogatja az összes barátjának, hogy “jajj már most tudom mit fogsz kapni tőlem karácsonyra” , “jajj már meg is vettem az ajándékod, de nem mondom el mi az” és hasonlók. Ezeket a mondatokat ilyenkor szépen kizárjuk, és elengedjük a fülünk mellett. Néha annyira elengedjük, hogy csak akkor jut eszünkbe mikor otthon már a karácsonyi vacsora készül.

De pánikra ilyenkor sincs semmi ok, hiszen ha belegondolsz, az őszinte ajándékozás kizárólag a szándékról szól, tehát ha nagyon őszintén és szívvel adsz, adhatsz bármit. Ha pedig esetleg a fantáziád kicsit nagyobb mint egy félig meghámozott krumplinak, még egy szellemes ajándék is kisülhet belőle.

Az egyetemista élet egyik szépsége, hogy igyekszünk mindent a legkevesebb pénz elköltésével megoldani, ezért is jelentkezünk most az új rovatunkkal, amit a továbbiakban ezen a felületen érhettek el, és amiből ötleteket meríthettek, hogyan hozd ki a karácsonyi ajándékozást úgy, hogy a legkevesebb pénz elköltésével a legkreatívabb ajándékokat tudd adni!

Az első konkrét ötleteket tartalmazó bejegyzést hamarosan eléritek itt, de még december közepe sincs szóval bőven ráérünk!