Mint minden évben, az Apple kihirdeti, hogy melyik alkalmazást használták, töltötték le a legtöbben az adott évben. Nyert már ilyen címet korábban akár a Snapchat, a Spotify, vagy épp a képeinket festőivé változtató Prisma is.

 

Az év iPhone-os alkalmazása az Enlight Videoleap lett. Ez az app bizonyítja, azt, hogy 2017-ben, már egyáltalán nincs szükségünk egy számítógépre ahhoz, hogy videót készíthessünk, vághassunk, vagy épp barátaink szülinapjára vicces montázsokat küldjünk.

Az év iPad-es alkalmazása pedig a professzionális fotószerkesztésben jeleskedik, ami nem más, mint az Affinity Photo. Ebből korábban asztali kiadást is láthattunk, viszont a legújabb verziójában, már tabletünkön is határok nélkül adhatunk hozzá még több és több filtert legjobb szelfjeinkhez.

 

Játékok terén meglepetést okozott a Hidden Folks, az év iPad-es játéka, mely rajzolt, fekete-fehér grafikájával megmutatta, hogy nem csak szuper-élethű grafikai megjelenéssel lehet élvezhető játékot létrehozni. Egy teljesen új dimenzióba helyezi az objetkumkeresős játékokat.

 

iPhone-on pedig, a Splitter Critters nyerte el ugyan ezt a címet, ami szintén egy egyszerű műveletet, a “papírtépést” használja fel játékmenete során, egyre nehezedő pályákon. Viszont ebben az esetben, idén ez nyerte az az Apple Design Awards első díját is, szóval egy igen szép felületet tudhat magáénak!

Összességében elmondhatjuk, hogy lassan beigazolódik, hogy egy kütyüvel, ami a zsebünkben elfér, bármit, bárhol, bármikor megtehetünk vele, amit évekkel ezelőtt csak egy asztali gépen, vagy épp egy laptopon tudtunk véghezvinni, melyhez nem csak a hardverek fejlődése szükséges, hanem az alkalmazások, és azok fejlesztőinek zsenialitása is.